Over ons

Tijdens een hulpverleningsreis naar Lesbos ontstaat een idee en een behoefte: iets willen betekenen voor statushouders in Nederland. Het begin van een nieuw initiatief is daar: TheNextDoor. We willen gemeenten helpen bij het zoeken naar geschikte lokale mogelijkheden voor het huisvesten van statushouders in een nieuw warm thuis.

Statushouders zijn vaak uit nood gevlucht en hebben in de meeste gevallen een onvoorstelbaar zware en vaak traumatische reis achter de rug. De ontmoetingen met vluchtelingen op Lesbos hebben een diepe indruk achtergelaten. Het hebben van een thuis is voor ons altijd vanzelfsprekend geweest. Wij hebben een glimp gezien van wat het met een mens kan doen wanneer je ontworteld zonder thuis op de vlucht bent, op een weg vol gevaar.

Maar we willen ons niet alleen richten op statushouders. We willen er ook graag zijn voor andere Nederlanders zoals studenten en starters die op zoek zijn naar een warm thuis.

Vanuit de liefde van Christus willen we een steentje bijdragen in het verlichten van de schrijnende situatie van onze medemens.

Onze doelstelling

‘een (t)huis voor iedereen’
We willen gemeenten helpen met het vinden van voldoende geschikte woonruimte voor statushouders. Daarmee helpt TheNextDoor gemeenten te voldoen aan de doelstelling van het huisvesten van statushouders. Als we hier samen met u in op kunnen trekken, dan kunnen onder andere statushouders, studenten, starters gehuisvest worden zonder dat de reguliere woningnood verder toeneemt.

Wie zijn wij

Ik ben Henk Maasland en werkzaam bij de Rijksoverheid. Daarnaast ben ik een parttime ondernemer. Sinds 2015 ben ik met regelmaat betrokken bij vluchtelingenwerk. In 2015 heb ik meegewerkt aan een Search en Rescue Missie van Stichting Bootvluchteling en ben ik als vrijwilliger actief geweest in Duinkerke. In 2020 ben ik met Stichting Christian Refugee Relief als vrijwilliger actief geweest op kamp Moria op Lesbos en met regelmaat werk ik mee aan acties om onder andere hulptransporten naar de Griekse eilanden mogelijk te maken. Naast dat ik zakelijk mogelijkheden zie, vind ik het mooi als ik iets kan betekenen in de procedure om statushouders hun eigen thuis te kunnen geven. Ik leef met het motto: “Je kunt niet de hele wereld veranderen, maar wel de wereld van één persoon”. De persoon van Jezus is mijn grote Motivator en om om te zien naar hen die hulp nodig hebben.
Henk Maasland
Henk Maasland
Ik ben Renger Boogaard. Sinds 1998 werkzaam bij AXANCE in Doorn. We houden ons bezig met het realiseren van huisvesting voor kantoren, tandartsen en gezondheidscentra. Van ontwerp tot en met oplevering en onderhoud. Daarnaast ben ik vader van vier kinderen. Met een vriendengroep ben ik in 2020 naar Lesbos vertrokken om daar te helpen in het kamp Moria. Wat ik daar heb gezien is ongekend. Geen veiligheid, geen goede voorzieningen. Ook hebben we brand meegemaakt waardoor een jongetje van zeven jaar is overleden. Thuisgekomen is het niet meer uit mijn gedachten weggegaan. Wat zouden we kunnen doen? Samen met Henk Maasland heb ik het initiatief opgepakt om vanuit de kennis en ervaring die we hebben, te zorgen voor goede huisvesting voor statushouders in Nederland.
Renger Boogaard
Renger Boogaard