Onze werkwijze

Samen met gemeenten kijken we naar de opgave die er ligt en stellen we een goede mix op, waarbij alle woningzoekenden worden gefaciliteerd. Vervolgens zoeken wij samen met gemeenten naar geschikte locaties die kunnen voldoen aan de opgave.

Ervaringen & ons netwerk

Vanuit onze ervaringen en ons netwerk zien wij mogelijkheden in het ‘turnkey’ opleveren van zowel tussenvoorzieningen en doorstroomwoningen, als permanente woonruimte. Denk aan het bewoonbaar maken van voormalige bedrijfspanden, scholen etc. Ook kunnen we de omliggende buitenruimte passend bij de omgevingsontwikkeling inrichten. Denk aan groenpartijen, maar ook faciliteiten voor sport en ontspanning.

CO2-footprint

We houden de CO2-footprint zo laag mogelijk. Dit doen we door bij inrichting van tijdelijke woonvoorziening zoveel mogelijk te werken met geschikte recyclebare materialen en door samen te werken met lokale partijen.

Flexibel

TheNextDoor is flexibel. We kunnen samenwerken met de plaatselijke woningbouwvereniging. We kunnen ook in gesprek gaan met pandeigenaren die een andere bestemming overwegen en huisvesten van bijvoorbeeld statushouders, studenten en/of starters als een mogelijkheid zien. Een andere mogelijkheid is een pand aankopen met hulp van investeerders.

Haalbaarheid & denken in oplossingen

We toetsen de haalbaarheid en denken in oplossingen. Voor ‘out of the box’ oplossingen schrikken wij niet terug. Zo kan het wijzigen van een bestemmingsplan nodig zijn om huisvesting te verwezenlijken. In overleg met gemeenten kunnen we het hele traject uit handen nemen. Na opleveren vinden wij het verstandig dat een lokale partij het beheer op zich neemt. Wij zorgen voor de juiste overdracht van het pand aan de beherende organisatie.

Hoe kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden met u te bespreken.